Volvo Furness Car - 2012

Volvo-dealer Furness Car had al tien jaar de ambitie om zijn vestiging aan de Ceintuurbaan in Zwolle compleet te vernieuwen. Het bestaande pand moest tot casco worden gestript en weer volledig opnieuw opgebouwd. Compleet van de vloeren tot en met de plafonds en van de gevels tot en met de installatietechniek. Dit om het comfort en de uitstraling van de showroom weer te laten aansluiten bij het kwalitatief hoogwaardige segment van het merk Volvo.

De ondernemer achter Furness Car schakelde BTA van der Kolk al in de initiatieffase in. BTA inventariseerde de te verrichten werkzaamheden, stelde het programma van eisen op, maakte een logistiek vlekkenplan en begeleidde de uitvoeringsfase vanaf het ontwerp tot en met de inrichting. Terwijl Furness Car optimaal profiteerde van de bij BTA aanwezige kennis en ervaring, konden zij zelf ongestoord verder met hun core business. Binnen vier maanden had Furness Car een volledig vernieuwd gebouw.

In de aanbestedingsfase zijn meerdere specialisten aangesteld, onder meer een afbouwer, installateur, aannemer en schilder. BTA heeft gezorgd voor een algehele planning, waarin de afzonderlijke werkzaamheden qua tijd en inhoud optimaal op elkaar aansloten.

Door alle besliszaken volledig uitgedacht aan Furness Car voor te leggen, heeft BTA de opdrachtgever maximaal ontzorgd. Ondertussen is optimale betrokkenheid van de opdrachtgever gegarandeerd door de voortgang helder maar beknopt te communiceren.